Boeren doen mee aan biodiversiteitsactie 'Fryslân kleurt’

Zo ontvangen boeren in Wergea en Holswerd een poster over biodiversiteit op en rondom boerenerven, zaaien bij Gorredijk schoolkinderen een akkerrand in langs een fietsroute, krijgen in de gemeente Ooststellingwerf boeren zakjes klaprooszaad uitgedeeld (goed voor 5 miljoen klaprozen) en zijn er verschillende fietsroutes uitgezet die lopen langs boerderijwinkels.
Living Lab Fryslân werkt voor de activieteiten samen met gemeenten, Landschapsbeheer Friesland, Stichting Bloeiend Boerenland, het project Boerenerf, the place to bee, FMF, eetbaar Fryslân en verschillende agrarische collectieven.
Positieve insteek
De organisatie achter het programma hoopt boeren en burgers aan te spreken. 'Burgers hebben namelijk grote invloed op ons landschap', schrijft de organisatie. 'Denk bijvoorbeeld aan de keuze qua aankopen van levensmiddelen. De campagne gaat uit van een positieve insteek. Veel boeren zetten al stappen naar een meer duurzame vorm van landbouw. Vaak zien zij dit zelf als ‘gewoon’ en niet als een vorm van natuurinclusieve landbouw. Living Lab Fryslân wil dit graag nog meer stimuleren en daar de samenleving bij betrekken.'
De Internationale dag van de Biodiversiteit werd in 1993 uitgeroepen door de Verenigde Naties om de wereldwijde vermindering van biodiversiteit tegen te gaan. Meer informatie over het programma op 22 mei is te vinden op de website van Living Lab Fryslân.